ARTESANS dels AVALLS

FORMATGES ARTESANALS DE L'ALT EMPORDÀ

TERRADES

Artesans dels Avalls té els seus inicis a l’any 2020, amb la inauguració del primer obrador a la masia de Can Carbassa, a Terrades. En Phil Roberts va combinar el seu esperit pioner amb l’encant de les terres empordaneses que l’han acollit durant els darrers 30 anys per a donar fruit als seus primers formatges artesanals.

Som una empresa familiar dedicada a crear productes d’alta qualitat mantenint-nos fidels als nostres principis: la sostenibilitat, la qualitat i la feina ben feta.
La nostra gamma inclou quatre tipus de formatges de llet crua de vaca: el Blau del Mas, el Tomme de Terrades, el Clar dels Avalls i l’Eixart. La llet utilitzada és d’origen local i d’alta qualitat, imprescindible per a l’elaboració de formatges excel·lents.

Els Nostres formatges

Tots els nostres formatges estan elaborats amb llet crua de vaca procedent d’un sol ramat d’una granja empordanes local. La llet es recull cada matí a l’hora de munyir i es troba a la cuba de cuallar  amb mitja hora. Tots els nostres formatges son elaborats de forma totalment manual

blau del mas

El nostre formatge blau s’inspira en l’anglès Shropshire Blue. És precisament entre Stilton i Cheshire on es troba el Blau del Mas, pel que fa al gust i la textura. El seu color taronja característic s’obté amb el tint natural Annatto …

tomme de terrades

La Tomme és un formatge d’origen francès, de la regió alpina de la Savoia. Tanmateix també existeixen varietats del Pirineu. El nostre Tomme, de 3 mesos de maduració te una textura molt elástica y un sabor afruitat, tipic d’aquest tipus de formatge….. o

clar dels Avalls

El Clar dels Avalls és un tipus de Caerphilly, originari del poble homònim del sud de Gal·les, en una regió amb una forta tradició minera. La seva ràpida maduració, significa que en dues setmanes ja es pot consumir. Nosaltres no tenim presa y preferim que el nostre Clar es quedi un mínim de 3 mesos en la cova desenvolupant tot el seu complexitat….

L'eixart

És un formatge basat en el Cheshire, originari de la regió al nord-oest Anglaterra amb el mateix nom, on és molt conegut juntament amb el Stilton i el Cheddar. En el seu país d’origen el formatge s’embolica en tela mullada amb mantega. Nosaltres preferim l’oli d’oliva verge per donar-li a L’Eixart un toc molt especial…..


XEDOLÍ

El Xedolí es un tipus de cheddar  – el formatge mes connegut e  internacional d’Angleterra. 

 

 

 


ROIG Les ESCAULES

Té el nom del nostre poble vei Les Escaules.

Es un formatge basat en el Red Leicester, originari de la regió del centre de Anglaterra  – de la ciutat de Leicester.

 

 

Visita'ns

Si voleu visitar-nos, estarem encantats de mostrar-vos les nostres instal·lacions. També podeu tastar els nostres formatges directament de la cova i comprar-los.

Estem situats “fora de la xarxa” en un camí forestal que transcorre al peu de la Serra dels Avalls, des del Santuari de La Salut fins al poble de Les Escaules.

L’accés pot ser difícil de vegades, així que truqueu-nos prèviament o bé a Whatsapp al +34 600 816 174 per concertar la vostra visita. Podem recollir-vos o, si ho prefereix, és un passeig de 20 minuts molt agradable pels boscos de pins per arribar-hi.

NOTA: Molt probablement GOOGLE us dirigirà pel poble de Les Escaules. Us recomanem que continueu per Boadella fins a la GI-504, on podeu accedir al camí forestal proper a la Salut a prop de Terrades.

 

contactE